Kysymys:
Mitkä ovat yleisimmät ISO-, aukko- ja suljinnopeusasetukset katuvalokuvauksessa?
heavilyinvolved
2010-07-16 04:59:55 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ostin äskettäin Panasonic GF1: n, jossa oli 20 mm: n pannukakkulinssi. Se on ylivoimaisesti mukavin kamera, jonka olen koskaan omistanut, ja olen todella innoissani oppimalla sen kanssa digitaalisen valokuvan (lähinnä katuvalokuvauksen) perusteet. Sen mukana tulee kaikenlaisia ​​"kohtaustiloja" (jotka ovat luultavasti vain ennalta asetettuja iso-, aukko-, suljinnopeusarvoja ... onko se oikein vai onko asia yksinkertaistettu kokonaan? Sillä on myös kyky määritellä 2 mukautettua tilaa ... joten vaikka olen hauskaa kokeillessani näiden asetusten erilaisia ​​yhdistelmiä, huomaan sen olevan eräänlainen ylivoimainen. On niin monia erilaisia ​​iso-, aukko- ja suljinnopeusyhdistelmiä, jotka voidaan asettaa Mietin, onko alussa hyviä "perus" arvoja? Luulen, että haluaisin määrittää yhden asetuksista toimimaan b&w: ssä ja toisen toimimaan värillisenä, mutta olen avoin kaikille ehdotuksille.

Se, mitä kaikki muut sanoivat, on hienoa, mutta jos todella haluat harjoitella katuvalokuvausta, voi olla hyödyllistä lisätä '[vyöhyketarkennus] (https://digital-photography-school.com/ultimate-guide-to-zone-focusing- for-candid-street-photography /) 'laukkuusi temppuja.
Seitsemän vastused:
ex-ms
2010-07-24 06:24:45 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Suurin osa katuvalokuvaajista vaatii äänekkäästi, että tekniikka ja varusteet ovat toissijaisia ​​visioon ja tuloksiin nähden. Ne ovat melko oikeita, ja on tärkeää olla pakkomielle.

Siitä huolimatta useimmille katutyöille on hyvin yksinkertaisesti katsottuna melko yksinkertaisia ​​rajoituksia:

 1. Ihmiset todennäköisesti liikkuvat.
 2. Sinulla ei ole aikaa erityisen huolelliseen keskittymiseen.
 3. Se on ulkona, mutta sinun on käsiteltävä varjoa.

Liikkuminen tarkoittaa sinua haluat hieman suuremman suljinnopeuden. Ei aikaa keskittyä tarkoittaisi suurempaa f-lukua syväterävyyden lisäämiseksi. Ota molemmat yhdessä ja yhdistettynä kaupungin valon ja varjon vaihteluihin, ja haluat nostaa ISO-arvoa ainakin vähän. Tri-X 400 oli valinnut kuvajournalisti-elokuva (tosin joskus aliarvioitu arvoon ~ 250).

Tämä on hyvin tyypillinen 'valokuvajournalistinen' kokoonpanotyyppi, eikä siinä ole mitään erityistä. Ja aina on syytä muuttaa lähestymistapaa, kuten tämä Trent Parken loistava pitkävalotuskuva: alt text

Ja erittäin lukemisen arvoinen on hänen kommenttinsa siitä, kuinka hän sai kuvan, toistettu Flickrissä täällä : http://www.flickr.com/groups/onthestreet/discuss/72157617875097800/

Rog
2010-07-16 05:10:22 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei ole yleistä asetusta, joka tuottaisi hyvän valotuksen. Sinun täytyy harjoitella, kokeilla ja varmistaa, että ymmärrät, miten nämä asetukset toimivat yhdessä. Jotkut menneisyydessä kohtaamani yleiset ohjeet voivat auttaa sinua matkallasi:

 • Valokuvajournalisteilla on sanonta "f / 8 ja ole siellä", mikä tarkoittaa, että paikalla oleminen on enemmän tärkeää kuin huolestuminen teknisistä yksityiskohdista. ( Wikipediasta)
 • Sunny 16 -sääntö voi auttaa altistustasoissa, mutta se ei ehdota asianmukaista syväterävyyttä
reuscam
2010-07-16 05:04:51 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Asetusten, iso, suljin ja aukko kolmijalka luovat kaikki yhdessä valotuksen. Tämä taso voi muuttua joka sekunti riippuen siitä, ajaako auto ohitse, katuvalo vilkkuu, kuu menee pilven taakse, kohteesi pukeutuu hattuun jne.

Tässä on liian yksinkertaistettu kaksivaiheinen lähestymistapa:

 • Opi, miten kukin kolmesta jalasta vaikuttaa kuvaan muulla tavalla kuin valon säätämisen kannalta
 • Aseta kamera automaattiseksi, katso, mitä se tallentaa, kytke se käsikirja, vuokraa nämä tarkat asetukset ja pelaa sitten.
Hyvä kutsu automaattiasetuksen asettamiseen ja sen käyttämien asetusten nauhoittamiseen ... yksinkertainen lähestymistapa (selvästi olen hieman hidas) ja sen pitäisi antaa minulle hyvä "perusta" aloittaaksesi. Kiitos!
Ei hätää, ja pidä mielessä, että aukon prioriteetti (AV-tila) ja sulkimen prioriteetti (TV-tila) auttavat sinua automatisoimaan tämän prosessin antamalla sinun valita yhden tai kaksi kolmesta jalasta, ja se säätää automaattisesti kolmannen puolestasi .
AJ Finch
2010-07-16 15:02:00 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ehdotus - ei muuta

ISO

Mitä matalampi ISO-arvo, sitä vähemmän digitaalista kohinaa sinulla on. Vaikka nykyaikaiset kamerat parantavat melua erittäin nopeasti, suosittelen, että aloitat asettamalla pienimmän ISO-arvon.

Suljin

Aluksi et todennäköisesti halua mitään liikettä. epäselvä valokuvissasi, joten aseta suljinnopeus nopeammaksi kuin esimerkiksi 1/50 sekunnista. (Nyrkkisääntönä on, että suljin kulkee vähintään yhtä nopeasti kuin linssin pituus, joten vähintään 1/50 sekunnista 50 mm: n objektiiville, vähintään 1/100 sekunnista 100 mm: n objektiiville jne. .)

Aukko

Tämä jättää aukon - jätä aukko automaattiseksi, jotta saat oikean valotuksen asettamalla ISO- ja suljinnopeudet.

Kokeile ja katso kuinka se toimii sinulle - pidä hauskaa muuttaa asioita.
Asetuksia muutettaessa on parasta valita yksi asetus ja muuttaa sitä sen sijaan, että tekisit paljon muutoksia kerralla.

Aukolla on merkittävä vaikutus tuloksena olevaan valokuvaan, joten on harvinaista, kun se tulisi jättää automaattiseksi. Kuten Matt Grum on selvästi osoittanut vastauksissaan korkeaan ISO-arvoon, pienempi ISO kuin tarvitaan oikean valotuksen aikaansaamiseksi, lisää melua kuin korkeampi ISO.
@imre, olet aivan oikeassa, mutta tämä kysymys vaatii joitain yleisiä asetuksia, ja se on esitetty aloittelijoille. Kommenttisi ovat merkityksellisiä seuraavalle tasolle. Aluksi tämä kaveri haluaa vain saada oikean valotuksen.
Epäilen, että suljinprioriteetin käyttö on melkein yhtä yleistä * kuin aukon prioriteetti tai jopa täydellinen manuaalinen. Kysyjä ei täsmentänyt, kulkeeko katuja päivällä, heikossa valaistuksessa vai molemmissa - hämärässä matala ISO-arvo ei riitä riittävälle altistukselle.
tal
2010-11-01 21:21:12 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Omat asetukset

GF1: llä asetin kaksi mukautettua tilaa: C1: ssä, takaisin "takaisin Leicaan" -asetus:

 • Dynaaminen B&W
 • 400 ISO
 • Manuaalinen tarkennus
 • Aukon prioriteetti; Asetan sen yleensä à 8 tai 11 katukuvaukseen

C2: lle, "ammu ilman ajattelua" -asetukselleni:

 • periaatteessa kaikki AUTO, RAW-muodossa .
photogeek
2014-02-02 20:24:53 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ei asiantuntija, mutta olen kuullut joidenkin asiantuntijoiden suosivan suurta iso (ts. lyhyet suljinnopeudet) ja pientä aukkoa (ts. syväterävyys), koska toiminta on nopeaa, kohteet ovat liikkeessä, ei ole aikaa keskittyä tarkasti kohteeseen ja melu (hi iso) on parempi kuin liikkeen hämärtyneet kohteet.

Trevor
2013-05-01 12:59:56 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Nämä ovat se asetus, joka mielestäni toimii parhaiten minulle. Käytän 35 mm: n elokuvakameraa, mutta sen pitäisi olla sama digitaalisessa varjossa. Pyhä valokuvausISO Aseta suljinnopeus vastaamaan ISOf / 16 Aurinkoinen: Erottuva terävillä reunoilla. F / 11 Hieman pilvinen: Pehmeä reunojen ympärillä. F / 8 Pilvinen: Tuskin näkyvät varjot. F / 5.6 Raskas pilvinen: Ei varjoa. F / 4 Avoin sävy: auringonnousu / ei varjoita.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...