Kysymys:
Mikä on aukko ja miten se vaikuttaa valokuviini?
Dan McClain
2010-07-16 00:35:09 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kuinka aukko vaikuttaa valokuviini?

Miksi minun pitäisi huolehtia aukosta, jolla valokuva otettiin?

Yhdeksän vastused:
#1
+56
Please Read My Profile
2011-01-08 23:51:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aukko tarkoittaa yksinkertaisesti "avautumista", ja valokuvauksessa käytämme termiä torefer aukon halkaisijalle erityisessä säädettävässä kalvossa jokaisen linssin sisällä. Kun tämä kalvo on supistunut, valolle pääsee vähemmän fyysistä tilaa, joten valotus on luonnollisesti tummempi, ja avoin aukko antaa enemmän valoa ja johtaa kevyempään valotukseen.

Aukolla on toinen tärkeä ominaisuus. Kun aukko on hyvin pieni , sisääntuleva valo on erittäin "kollimoitua", mikä on hienoa tapaa sanoa "kaikki säteet ovat hienosti yhdensuuntaisia". Tuloksena on terävä tarkennus kaikelle tulevalle valolle. Kun aukko on avoimempi , vain tarkennuspistettä läheisesti vastaavat säteet kollimoidaan - mikä tarkoittaa mitä tahansa Keskitymme on terävä, mutta näkymän kauemmat tai lähemmät osat ovat yhä epäselvämpiä .

Objektiivin aukko annetaan yleensä f-numerona , mikä on linssin polttovälin suhde aukon teholliseen kokoon. Tämä on kätevämpää kuin fyysisen halkaisijan käyttö, koska se tekee selväksi, että tietylle fyysisen aukon koolle kerätty todellinen määrä valoa riippuu polttovälistä - joten jos käytetään suhteita, valotus on sama linssin pituudesta riippumatta. (Tämän järjestelmän vasta-intuitiivinen sivuvaikutus on, että pienemmät f-numerot päästävät enemmän valoa .)

Näitä f-numeroita käytetään valokuvaus järjestyksessä, joka saattaa tuntua irrationaaliselta: f / 1.4 , f / 2 , f / 2.8 , f / 4 , f / 5.6 , f / 8 ja niin edelleen. Nämä valitaan kuitenkin yksinkertaisesta syystä: jokaisella on kaksinkertainen edellisen pinta-ala, päästetään sisään kahdesti niin paljon valoa. (Numeroissa ei ole mysteeriä - ympyrän pinta-ala on π × säteen neliö, ja voit nopeasti selvittää, että alueen kaksinkertaistamiseksi on yksinkertaisesti lisättävä mediametriä kertoimella √2.)

Jokaista jakson vaihetta kutsutaan "yhdeksi pysähdykseksi", oletettavasti siksi, että manuaalissa on fyysinen salpa, joka saa valitsimen, joka ohjaa apertureenisesti pysähtyy kussakin näistä ennalta määritetyistä kohdista. Termiä "onestop" käytetään kuitenkin analogisesti myös suljinnopeuden ja ISO-sensorin tarkoittamiseksi "määrää, jolla tämä tekijä on säädettävä kaksinkertaiseksi tai puoliksi tallennetusta valotuksesta".

Tärkeä asia Muista, että vaikka pieni aukko sulkee pois yhdensuuntaiset valonsäteet, kun aukon koko lähestyy kaapattavan valon aallonpituutta, tulee esiin toinen vaikutus: diffraktio, joka on aaltojen taipumista ja sirottamista aukon läpi . Käytännössä tämä alkaa vaikuttaa APS-C-muotokameroihin noin f / 8: ssa, joten pysähtyminen paljon kauemmas voi lisätä syväterävyyttä tarkennettujen alueiden vähentyneen terävyyden kustannuksella. . Jossakin vaiheessa diffikaation vaikutus tulee tarpeeksi voimakkaaksi, jotta aukon pysäyttäminen edelleen ei tuota mitään hyötyä.

Pidän erosta f-numeroiden ja f / stopien välillä tässä vastauksessa. Se on yksi harvoista, joka on selkeä ja oikea. Hieno työ olematta pedanttinen.
sallittu valo on erittäin "kollimoitu" +1
Pienemmät f-luvut, jotka päästävät enemmän valoa, eivät ole lainkaan haitallisia, kun otetaan huomioon, että "f-luku" on itse asiassa murto-osan * nimittäjä *. "f" tarkoittaa polttoväliä, joten jos sinulla on esimerkiksi (tässä esimerkissä: täydellinen) 50 mm: n esitäyttö ja käytät sitä f / 4,0: ssa, aukon halkaisija on 50 mm / 4,0 = 12,5 mm. Jos valitset f / 2.0, aukon halkaisija on nyt 50 mm / 2,0 = 25,0 mm. Suurempi halkaisija tarkoittaa suurempaa aluetta, joten on järkevää, että se päästää enemmän valoa; vertaa huonetta yhdellä pienellä ikkunalla ja yhdellä suurella ikkunalla.
En ollut lukenut tätä vastausta ennen lähettämistäni. Minun vetäytyminen ja äänestäminen tästä. Tässä on hieno viesti, joka selittää heijastuksen ja tähtien räjähdyksen: https://www.slrlounge.com/diffraction-aperture-and-starburst-effects/.
#2
+37
Rowland Shaw
2010-07-16 00:53:25 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aukko on aukko, jonka läpi valo kulkee kameran tunnistimeen.

Aukon koko vaikuttaa paitsi valokuvan ottamiseen tarvittavaan aikaan myös terävyysalueeseen. se.

Laaja aukko (niin pieni luku, kuten f / 1,8) antaa syväterävyyden - joskus alle millimetrin makro-objektiivilla. Koska anturiin saapuu paljon valoa (olipa se sitten elokuva tai digitaalinen), tämä mahdollistaa nopeat suljinnopeudet.

Kapealla aukolla (joten suuri luku, kuten f / 22) terävyysalue on paljon suurempi, mikä on hyödyllistä esimerkiksi maisemakuvauksessa - se rajoittaa anturiin saapuvan valon määrää, joten saat pidemmät suljinnopeudet, mikä tekee jalustasta kätevän.

But what _is_ aperture?
Se on aukon koko, jonka läpi valo menee kameran anturiin.
@NicolasBouliane Jos vain tämä kommentti olisi _vastauksessa _...
Kapea aukko voi aiheuttaa diffraktiota ja rajoittaa terävyyttä tietyissä tapauksissa. Laaja avoin aukko voi myös pahentaa erilaisia ​​linssin vikoja, kuten kromaattista aberaatiota, terävyyttä jne ... En usko ymmärtävän täysin fysiikkaa , mutta mielestäni sillä on jotain tekemistä sen kanssa, että valo osuu linssien reunaan, mikä taivuttaa valoa enemmän ja tekee vikoista näkyvämpiä.
#3
+18
kevin42
2010-07-16 01:05:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aukko kertoo aukon koon, joka määrittää kuinka paljon valoa voi tulla linssiisi (kuten iiris silmäsi). Olettaen, että kahdella linssillä on saman kokoinen aukko, suurempi aukon arvo (pienempi f-pysäytysnumero) päästää enemmän valoa kuin saman kokoinen linssi, jolla on suurempi aukon vähimmäisarvo.

Laaja aukko tarvitsee lyhyemmän suljinnopeus, mikä tarkoittaa, että voit kaapata nopean liikkeen nopeammin. Lisää valoa tarkoittaa, että tarvitaan matalampi ISO-asetus, mikä tarkoittaa vähemmän rakeisuutta hämärässä. Laajemman aukon avulla voit ottaa valokuvia matalammalla valotasolla.

Laaja aukko johtaa matalampaan tarkennuksen syvyyteen (kuvan tarkennusosa on pienempi suoraan ulospäin suuntautuvasta suunnasta kamera)

#4
+11
jrista
2010-07-17 07:07:19 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Linssin aukko on kalvossa oleva aukko, joka säätelee kuinka paljon valoa päästään polttotasoon (filmi tai anturi). Aukko luokitellaan yleensä murto-osaksi polttovälistä, joten f / x.y-nimikkeistö. Mitä leveämpi aukko on, sitä enemmän valoa se päästää läpi, ja sitä pienempi luku f / on. Yleinen laaja aukko on f / 2,8, ja sitä kutsutaan "nopeaksi" linssiksi. Yleinen tiukka aukko on f / 5.6, ja sitä kutsutaan "hitaaksi" linssiksi. Tiukemmat aukot päästävät vähemmän valoa läpi, mikä edellyttää suljinnopeuden pienentämistä saman valotuksen ylläpitämiseksi.

Saat paljon yksityiskohtaisemman vastauksen aukosta, mukaan lukien perusmatematiikka sen taustalla, miten ne vaikuttavat valoon, näet minun vastaus tähän kysymykseen:

Mitä f-stop tarkoittaa?

Niggling edit ehdottaa: Linssin aukko on kalvossa oleva aukko, joka… s / b Linssin aukko on aukko, joka käyttää kalvoa, joka…
#5
+2
thomasrutter
2013-08-28 05:41:52 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Joitakin muita usein kysyttyjä aukkoon liittyviä kysymyksiä:

Onko objektiiville mahdollista avata suurin mahdollinen aukko?

Kyllä, se sisältyy minkä tahansa kameran linssin nimeen ja markkinointimateriaaleihin, ja se on yksi näkyvimmistä merkinnöistä.

Jos kysyt objektiivin suunnittelusta yleensä, suurinta aukkoa rajoittaa koko linssielementtien paino ja paino sekä linssin suunnittelun tietyt rajoitukset. Suuremmilla, painavammilla elementeillä ja suuremmalla objektiivin rungolla on myös enemmän kustannuksia.

Entä vähimmäisaukko, jolle se voidaan sulkea?

Tämä on vähemmän tärkeä eritelmä ja sitä ei yleensä toimiteta kaikkialla, missä suurin aukko on annettu. Toisin kuin suurin aukko, on harvoin hyvä syy käyttää minkä tahansa linssin vähimmäisaukkoa. Olisi normaalia olettaa, että DSLR-objektiivin pienin aukko tulee olemaan f / 22 tai pienempi, ja silti on harvinaista, miksi on syytä mennä pienemmäksi kuin esimerkiksi f / 11.

Kun käytät pienempiä aukkoja, on kohta, jossa aukon siipien diffraktio alkaa tehdä kuvasta epäselvämpää kuin mikään pienen aukon hyöty.

Onko objektiivissa kapein aukko maailmassa?

Jälleen, se ei ole kovin tärkeä tilasto, joten siihen ei ole todellista syytä pyrkiä.

Saatat kuitenkin olla kiinnostunut etsimään mitä reikäkamera on. Se on kamera, jolla on pieni aukko valon läpäisemiseksi. Käytännössä se on niin pieni aukko, että valon tarkentamiseen ei tarvita objektiivia.

Onko laajinta?

Objektiivit kasvavat, painavat ja kalliimpaa aukon kasvaessa. Suurimmalla aukolla on fyysiset rajat. Linssejä, joiden suurin aukko on f / 0,95, on olemassa, mikä tarkoittaa, että todellinen aukon halkaisija on hieman suurempi kuin polttoväli.

Katso myös tämä keskusteluketju. Laajimman aukon merkityksiä on useita.

Teoreettinen raja on f / 0,5
Vain muistutus muille, että tämä kirjoitettiin alun perin vastauksena kysymykseen, jossa nämä tarkat kysymykset esitettiin, joka kopioitiin tähän kysymykseen. Kiitos muokkauksesta mattdm, rakastan työtäsi jne.
#6
+1
reuscam
2010-07-16 00:59:57 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aukko on usein hämmentynyt ja sitä pidetään taaksepäin - suurempi reikä, pienempi määrä - mutta näin ei ole. Aukko mitataan suhteessa, joten se on oikeastaan ​​aukon halkaisijan suhde linssin polttoväliin. Siksi se näyttää taaksepäin, koska pienempi numero nimittäjässä on todella suurempi luku (esim. 1 / 2,8> 1 / 5,6). Kuten muissa vastauksissa todettiin, aukon koko vaikuttaa tunkeutuvan valon määrään, joten sen muuttaminen pakottaa sinut kompensoimaan suljinnopeudella ja / tai ISO- ja / tai ympäröivän valon muutoksilla.

Minusta tämä selitys on melko hämmentävä seuraavista syistä: Aukko on usein sekava ja sitä pidetään taaksepäin ... Seuraavassa on yleensä totta: suurempi reikä, pienempi luku (numero on f / polttosuhde). Sitten sanot: "Mutta ... ja jatka. Seuraava toteamus, että aukko mitataan suhteessa, joten ... Aukko" ilmaistaan ​​"suhteena ... mitä etsin täällä. Mitä mieltä olen? toimittajalla on niin paljon kokemusta ja hän tuntee aiheen intuitiivisesti niin hyvin, että he ovat menettäneet kykynsä nähdä kuinka sekava tämä voi olla sille, joka ei oikeastaan ​​tiedä. Tarkoitan tätä kunnioittavasti.
#7
  0
Designer023
2011-02-14 19:49:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Yksi huomioitava asia on, että vaikka joillakin linsseillä onkin pienet aukot, pienemmillä f-numeroilla voi olla poikkeamia. Tämä johtuu siitä, että linssit eivät ole täydellisiä. Joten parhaan kuvan terävyyden saavuttamiseksi keskialueen aukko voi olla ihanteellinen, koska se leikkaa valon, joka on läpäissyt hieman epätäydellisen lasin linssin keskellä. Se riippuu aiheestasi, jos sillä on merkitystä sinulle.

Tämä ei vastaa peruskysymykseen: "Mikä on aukko?"
Poikkeamat eivät johdu vain linssin puutteista. Ne johtuvat myös valon luonteesta ja diffraktiorajoitettujen linssien rajoista (periaatteessa mikä tahansa linssi taittaa valoa ja on suurempi kuin reikäreikä). Jopa yhden elementin linssi, joka sopii täydellisesti piirustukseensa, osoittaa CA: n, SA: n, FC: n jne., Kun kuvataan useita valon aallonpituuksia samanaikaisesti.
#8
  0
Joseph
2011-08-31 00:41:59 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Aukko on kuinka linssi on auki (parempaa ilmausta ei ole). Mitä pienempi luku, sitä enemmän valoa päästät sisään, mutta vähemmän syväterävyys. Mitä suurempi luku, sitä enemmän syväterävyyttä ja vähemmän valoa pääsee sisään. Esimerkki: Jos otat kuvan läheltä, saatat tarvita pienemmän aukon, jotta voit kaapata VAIN kyseisen kohteen, henkilön jne. samalla kun jätät kohteen hyvin valaistuksi (muista asetuksista riippuen). Suurempi kuva saattaa vaatia suurempaa aukkoa pitääkseen kaiken tarkennettuna.

http://fi.wikipedia.org/wiki/Aperture

#9
-5
Beach Life Marketing
2017-09-14 12:07:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Paras vastaus kysymykseesi on melko tyhmä vastaus; kun etsin samaa, kun aloitin valokuvauksen, koska kaikki puhuivat aukosta manuaalisessa tilassa.

  • Korkea (kapeampi) aukko tarkoittaa, että saat terävän etualan ja taustan.
  • Matala (leveämpi) aukko tarkoittaa, että saat epäselvän taustan ja terävän etualan.

Toivottavasti autat.

Tervetuloa Stack Exchangeen. Saat alamäkiä ja ihmettelet miksi. Viimeaikainen muokkauksesi on todennäköisesti auttanut, mutta siellä on enemmän. Vaikka tämä vastaus on yleensä totta, se ei ole koko tarina - eikä edes vastaa kysymykseen, mikä aukko _on_. Lisäksi se ei näytä lisäävän paljon nykyisiin vastauksiin. Tämän lisäksi "Beach Life Marketing" nimellä saa todennäköisesti ihmiset huolestumaan siitä, että sivuston maineen kasvu palkitaan joukolla tulevia roskapostiviestejä, vaikka _tämä_viesti ei olisikaan roskapostia.
Luulen, että sinun tulisi lukea muut vastaukset saadaksesi paremman tiedon.
Äänestin alas paitsi alkuperäisen laajemman / kapeamman sekoituksen vuoksi myös etualan terävyyttä koskevien lausuntojen takia. Ymmärrän, mitä yrität sanoa syväterävyydestä, mutta kuten kirjoitat, et näytä sallivan mitään mahdollisuutta saada epäselvä etuala. Vihje: kohde (tai mikä tahansa tarkennustasolla) ei ole aina etualalla tai ainakaan aina _ vain_ etualalla. Kentän syvyys kuvataan lähellä ja kaukana olevilla rajoilla; Näiden rajojen ulkopuolella (lähempänä kameraa lähellä, kauemmas siitä kauas), asiat hämärtyvät.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...