Kysymys:
Mitkä työkalut ovat hyviä panoraamojen luomiseen / useiden valokuvien ompelemiseen?
Simon P Stevens
2010-07-16 02:11:49 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voiko kukaan suositella hyviä työkaluja panoraamojen luomiseen useista valokuvista.

(Ilmainen ja kaupallinen)

Henkilökohtaisesti käytän joko Windowsia ja Ubuntua, mutta olen ei hämmentävä, ehdotukset muille alustoille auttavat muita.

mitä ympäristöä / käyttöjärjestelmää käytät? (Mac, PC, iPhone jne.?)
@ahockley: Katso muokkaus.
FWIW, haluat ehkä korjata otsikossa olevan "ompelemisen" oikeinkirjoituksen. :)
@Reid: Doh, minä jopa googlelin "panoraama" tarkistaakseni, että kirjoitin oikein. olisi pitänyt kiinnittää enemmän huomiota muuhun.
Toinen ei mainitse halpaa tai ilmaista, mutta se on katettu.
Kuusitoista vastused:
#1
+44
esm
2010-07-16 02:14:17 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hugin (perustuu Panorama Tools -ohjelmaan) on hyvä avoimen lähdekoodin vaihtoehto ja monialustainen.

Hugin voi myös tehdä joukon hulluja voodoo-projektioita ompeleen aikana. Mielestäni saan parempia tuloksia manuaalisesti valitsemalla yhteiset kohdat, mutta se on tietysti paljon tylsiä.
Olen käyttänyt Huginia useissa panoraamakuvissa, jotka olen kuvannut vapaalla kädellä kunnollisilla tuloksilla. Http://www.flickr.com/photos/ahotw/4632293571/lightbox/
Jokainen vastaus on hyvä, mutta aion hyväksyä tämän "vastauksena", se on suosituin.
Hugin on uskomattoman hyödyllinen kohdistettaessa useita käsin otettuja laukauksia. Käytän tätä tekniikkaa ottaaksesi useita otoksia näkymästä käsin, kohdistamalla ne sitten ja tekemällä projisoidut tiedostot tiffeiksi. Sieltä avaan kuvat missä tahansa valokuvaohjelmassa kerroksina ja otan mediaaniarvon, ja kaikki ihmiset katoavat maagisesti.
Olen samaa mieltä; Aloin juuri kokeilla Huginia ja panoraamoja yleensä, ja tämä on hieno työkalu.
Kokeili Huginia ja se oli paras OSS, mutta IMHO se ei ole niin täydellinen kuin PTGui Pro on :)
#2
+20
Rowland Shaw
2010-07-16 02:17:11 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen saanut suurta menestystä Microsoft ICE: n kanssa

Joo, suurin osa ilmaisesta ICE: stä toimii hyvin - sillä ei vain ole hallintaa tapauksissa, joissa tarvitset hienosäätöä.
ICE: n uusin versio yksinkertaisesti luopuu minusta ennen kuin yritän avata valokuvia, joissa todetaan, että kuvat eivät välttämättä ole samanlaisia. Se toimi aikoinaan hyvin.
Olen käyttänyt tätä täsmälleen kerran, mutta minun on sanottava, että se toimi hyvin. Otti 40 16-bittistä TIFF-tiedostoa ja sylki yhden ompeleman 16-bittisen TIFF-tiedoston ilman hikkauksia matkan varrella.
#3
+18
Adam Franco
2010-07-16 21:13:08 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän AutoPano Prota (kaupallinen, 99 € - Mac, Windows, Linux) erinomaisin tuloksin. Se yhdistää valokuvat automaattisesti yhteen ja pystyy sekoittamaan valokuvia useilla eri polttovälillä ja jopa valotuksilla. Pidän nyt vain käsin sarjaa laukauksia panoraamalle sen sijaan, että vaivaudu asettamaan jalustaa. Niin kauan kuin minua on loitonnettu tarpeeksi epätasaisen reunan leikkaamiseksi, pienet perspektiivin muutokset eivät aiheuta sulautumisongelmia. b>

Olen samaa mieltä. Olen kokeillut Autoano Prota, eikä Hugin ja Hugin ole edes lähellä. Vaikka sovittaisin piirteet käsin, Hugin ei ommella asioita yhteen kovin hyvin. Autopano Pron avulla voit vain vetää, pudottaa ja mennä.
+1 AutoPanolle; se on täysin idioottisuojattu, ja pidin tuloksista tarpeeksi maksaa Pro-versiosta.
Syy, miksi AutoPano Pro on niin hyvä, johtuu siitä, että se käyttää AutoStitchin takana olevia algoritmeja, joilla on erittäin hienoja tieteellisiä julkaisuja ompeluprosessista.
Autopanolla on parhaat ompelun algoritmit.
#4
+10
Davide Vosti
2010-07-23 10:52:39 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän Autostitch -sovellusta (myös iPhone). Erittäin helppo ja erittäin hyvä ompeleminen

AutoStitch on hämmästyttävä ohjelma, joka käyttää erittäin hienoja algoritmeja :) Jos haluat enemmän käyttäjäystävällisyyttä, kokeile AutoPano Prota
Kerran mukava asia, jonka olen huomannut autopanosta, on se, että se tekee hienoa työtä värien ja valotusten korjaamisessa. Tämä eliminoi paljon muuten saamiasi kirkkausongelmia.
#5
+9
gabr
2010-07-16 11:21:54 UTC
view on stackexchange narkive permalink

PTGui (kaupallinen) toimii uskomattoman hyvin. Se on saatavana Windowsille ja Mac OX: lle.

+1 Käytän myös tätä työkalua. Se on melko helppo käyttää ja antaa hyviä tuloksia.
PTGui pro on paras työkalu, jota olen koskaan kokeillut, ja yritin ** jokaista ** työkalua :)
#6
+9
Evan Krall
2010-08-24 22:04:43 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Macilla minulla oli huonoa onnea Huginin kanssa; se kaatui jatkuvasti. YMMV. DoubleTake (25 dollaria tällä hetkellä) tuntui lupaavalta ja on melkein yksivaiheinen ratkaisu, mutta ei näyttänyt poistaneen vinjettiä.

Parhaat tulokset ovat olleet Photoshopin Photomerge-sovelluksella. CS5: ssä (en tiedä < = CS4: stä) siinä on vinjetin poisto ja ompelu on erittäin älykäs. Päädyin hieman kurvikkaaseen horisonttiin ja joihinkin näkökulmaongelmiin, mutta ne on helppo korjata Puppet Warpilla.

Lisäksi voit täyttää taivaan ja muut ei-tärkeät alueet Content-Aware -ohjelmalla. Täytä se suorakulmaiseksi.

NYC at sunset, from the Brooklyn Heights promenade.

Minulla on ollut ongelmia Huginin kaatumisen kanssa suurempiin kuviin. näyttää siltä, ​​että Hugin on epävakaa yli 100 megatavun kuvilla 32-bittisessä Win7: ssäni. Se on ollut minulle vakaa, kun ompelen pienempiä panoja
No, lähetän tämän kokonaan, en vain tiennyt nuken loimesta, normaalisti tekemäni korjaukset tehdään rajauksella perspektiivitilassa. Hyviä opetusohjelmia, joita voisit ehdottaa tämän nukke-loimitekniikan oppimiseksi?
#7
+6
Noel M
2010-07-16 02:13:16 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Minulla on ollut hienoja tuloksia Photoshop Elements -palvelun kanssa. Henkilökohtaisesti löysin Huginin hieman ylhäältäpäin ja hellästi tarpeisiini.

#8
+6
Conor Boyd
2011-10-18 03:30:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Hugin on tavanomainen vastaus täällä.
Olen käyttänyt sitä hyvin onnistuneesti Windowsissa, mutta verkkosivuston lataussivulta löytyy Mac-lataus.
Kuten minä ymmärrä se, Hugin ei ole yhtä helppokäyttöinen kuin jotkut maksullisista kilpailuista (joista yhtäkään en ole kokeillut), mutta kannattaa sinnikkyyttä.

#9
+4
Mark Green
2010-07-23 14:14:13 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen pelannut useilla panoraamaohjelmistotyökaluilla vuosien varrella, ja epäilemättä Autopano on minulle selvä voittaja. Se ompelee kuvia, joita en edes odota sen pystyvän käsittelemään. Olen hääkuvaaja ja sisällytän kädessä pidettävää panoraamatyötä hääissä, mikä vaatii hienoa ompelutekniikkaa, kun kuvia ei ole otettu jalustalla.

Rakastan kaapata panoraamoja myös iPhonellani , Käytän Autostitch Panorama -ohjelmaa. Lähetän esimerkkejä iPhone Photography -blogiini täältä:
http://www.iphonebroadcast.co.uk/?tag=autostitch-panorama

Link - [AutoPano](http://www.autopano.net/en/)
#10
+4
Itai
2010-10-07 22:14:07 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Microsoft ICE ja Auto Pano ovat toimineet minulle hyvin. Kokeilin suurinta osaa muita täällä ehdotettuja ratkaisuja, ja suurin osa niistä vie hauskaa panoraamojen tekemisestä.

Jos haluat yksinkertaisesti laittaa kuvasi sisään ja antaa ohjelmiston tehdä työtä etkä edes tarvitse oppia mitä hallintaa pisteet ovat, siirry sitten johonkin näistä automaattisista työkaluista. Tässä vaiheessa käytän melkein yksinomaan MS ICE: tä, koska sen avulla keskusta ja projektio voidaan säätää vuorovaikutteisesti. On suuri ero siinä, että pano näyttää tarkalleen haluamallasi tavalla. Lisäksi sitä on saatavana ilmaiseksi.

Kulman (kallistuksen tai muun porrastetun parametrin) säätäminen sen sijaan määrittämällä asteet valintaikkunassa kuten monien muiden ohjelmistojen kohdalla on yksinkertaisesti naurettavaa.

#11
+1
Grant Palin
2010-07-16 03:40:46 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytin ennen Huginin ja Blendin yhdistelmää kuvien liittämiseen. Tulokset olivat niin, vaikka epäilen, että kokemattomuudellani tuolloin oli jotain tekemistä sen kanssa.

Nykyään käytän Photoshopin Photomerge-ominaisuutta, ja se saa työn aikaan hyvillä tuloksilla.

#12
+1
JamesHenare
2010-07-23 10:30:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesti olen käyttänyt vain photoshopin photomergeä ja panoraaman luojaa, joka on rakennettu Windows live -valokuvagalleriaan. Ne näyttävät olevan minulle suunnilleen yhtä hyviä - toisin sanoen molemmat on "puhdistettava", jos haluat niiden olevan virheettömiä - mutta vain nopean panoraaman vuoksi pidän kuvagalleriasta mieluummin yksinkertaisesti sen helppokäyttöisyyden vuoksi

(esimerkki tehty WL-valokuvagallerian avulla http://www.flickr.com/photos/jaips/4309314024/in/photostream/)

#13
+1
Miljenko Barbir
2010-10-07 11:12:38 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytän Arcsoft Panorama Maker 4: ää. Sain sen kimppuun, kun ostin point 'n' shoot Nikonin, mutta se on hieno ja yksinkertainen ohjelmisto. Toimii MS Windowsissa ja Macintoshissa.

Pidän eniten siitä, että se ompelee kuvat automaattisesti, se ei vaadi, että asetat manuaalisesti vierekkäisten kuvien liitäntäpisteet, ja tekee sen melko hyvin. Ainoa ehto on, että sinulla on hyvin kontrastit ja "sisältöä täyttävät" kuvat (toisin kuin yksiväriset kuvat, joissa ei ole paljon aiheita), mutta silloinkin voit asettaa pisteet muutamassa minuutissa ja saada upea panoraama.

Tuen jopa 360 ° panoraamojen luomista, jotka voidaan tallentaa interaktiivisina flash-objekteina.

#14
+1
matt burns
2012-12-20 18:35:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Voit luoda sellaisen Android-laitteella helposti (vähän tunnetulla) panoraamatoiminnolla.

Kamera> Asetukset> Kuvaustila> Panoraama

Lyhyt video tässä: http://www.youtube.com/watch?v=txwdD11sW1s

Et ehkä ole tietoinen tästä, mutta tämä on ominaisuus, jonka android-kehitystiimi on tehnyt osan Android 4.0 -julkaisustaan! Mikä tahansa syy tähän siirtoon oli, tämän siirron yksi piirre on, että sitä ei voi käyttää älypuhelinten omistajilla, joilla on vanhempi Android-versio. Näille käyttäjille on kuitenkin olemassa tämä markkinarako [360 panorama] (https: // play .google.com / store / apps / details? id = com.occipital.panorama), joka on suunnilleen sama toiminnallisuus (mistä voin kertoa), mutta se toimii android 2.3 -laitteellani!
#15
  0
Libor
2013-12-09 21:27:35 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Imaging Shop tarjoaa kirjaston nimeltä SharpStitch, mukaan lukien komentorivisovellus kuvien ompeluun (mukaan lukien panoraamat).

Yritys työskentelee myös graafisen käyttöliittymän tekemisessä, toistaiseksi voidaan käyttää joko komentorivi tai DLL.

#16
  0
inkista
2014-04-29 00:20:15 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Haluamasi pano-ompeleen tyyppi riippuu monista eri tekijöistä, kuten ompelemiesi panoraamojen tyypistä, haluamastasi helppokäyttöisyydestä ja käyttämästäsi laitteistosta.

Jos haluat kokeilla vain kourallista valokuvia ilmaisella tai jo omistamallasi ohjelmistolla ja haluat mahdollisimman helppokäyttöisen, todennäköisesti vain Windows-sovellus, Microsoft ICE, on todennäköisesti helpoin kokeilla. Vastaavasti, jos ostit Canon-kameran, jonka mukana toimitettiin levy, Canonin Photostitch saattaa olla syytä mennä. Siellä on myös Autotstich ja Photoshopin PhotoMerge-ominaisuus.

Nämä "helppokäyttöiset" ompeleet eivät kuitenkaan yleensä anna sinulle paljon hallintaa kuinka kuvat ommellaan ja yhdistetään, ja vaikka ne toimivat kauhistuttavasti useimmissa panoraamakohteissa, muutamien hankalampien panoraamojen kohdalla saattaa olla ompeluvirheitä tai haamukuvia / klooneja, joita on vaikea poistaa. Ja gigapikselin panoroinnissa, jossa on suuri joukko laukauksia, tai sekoitetaan kuvia eri kameroista / linsseistä, tai parallaksivirheellä varustetuista sarjoista, tai 360x180-sarjoista, jotka on otettu kalansilmälinsseillä, nämä ompeleet voivat alkaa taistella eivätkä välttämättä saavuta tarvitsemasi tehtävää tehdä, ja sinun on ehkä siirryttävä erikoistuneempaan ompeleeseen.

Melko harvat näistä perustuvat Helmut Derschin panoraamatyökaluihin. Hugin ja PTGui ovat todennäköisesti suosituimpia näistä. Siellä on myös Max Lyonin PTAssembler (jonka hän kirjoitti ensimmäisen gigapikselisen panon ompelemiseksi). Näillä ompeleilla on jyrkempi oppimiskäyrä, mutta enemmän työkaluja panoraamojen korjaamiseen. Erityisesti Huginista on tullut etupään gui useille erilaisille avoimen lähdekoodin komentokäsittelytyökaluille, ja hän voi nähdä paljon "off-label" -käyttöä, kuten tarkennuksen pinoamista, linssin korjausta, defishingia, uudelleenmuotoilua , tasaus jne., joka ei tarkoita vain panoraamojen ompelemista.

Autopano Pro perustuu Autostitch-toimintaan Panorama Tools -työkalun sijaan, mutta sillä on myös hyvä maine ammattilaatuisena ompelukoneena, jonka helppokäyttöisyys on helppoa. Ja Gigapan tarjoaa oman Gigapan Stitchin, joka sopii heidän kamerakiinnittimiensä kanssa tekemään erittäin korkean resoluution gigapikselin panoraamoja.Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...