Kysymys:
Kuinka arvioida käytetyn linssin optinen laatu?
Tim Post
2010-07-16 10:35:06 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Olen lukenut, että voit tutkia linssin naarmujen ja vikojen varalta pitämällä aukkorengasta alimmalla asetuksella ja heijastamalla taskulampun linssin läpi.

Kun teen tämän, paljon tavaraa tulee näkyviin, mutta linssi näyttää ottavan täydellisiä valokuvia. Jopa naarmuilta näyttävät tuotteet eivät näy lopputuotteessa.

Hyvin sanoa "Testaa kaikki käytetyt linssit ennen ostamista", mutta se ei aina ole mahdollista. varsinkin kun kameranäyttelyissä. (Testillä tarkoitan kuvan ottamista ja katsomista sen tietokoneen näytöltä, ei vain nestekidenäytöltä).

Joten miten tulkitsisin paremmin taskulampputestissä näkemääni vai onko parempi tapa tutkia lasia?

Neljä vastused:
#1
+9
Reid
2010-07-18 08:03:50 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Kaikissa linsseissä on pölyä, ja niiden läpi näkyy taskulamppu, jopa upouudet.

Tässä on muutama yksityiskohtainen artikkeli käytetyn linssin arvioinnista, Calvin Foo ja TechARP.

Lopuksi naarmuilla on vähemmän merkitystä kuin luulisi. Tutustu tähän objektiiviin.

näyttää siltä, ​​että Calvin Foo -linkki viittaa roskapostisivustoon juuri nyt
Kiitos varoituksesta. Ei roskapostia; pikemminkin he hakkeroitiin. Jos sitä ei korjata pian (tai jos jollakin on todisteita siitä, että sitä ei ole korjattu pitkään aikaan), poistan linkin.
Calvin Foo -linkki on kuollut. Siksi tähän vastauksiin tulisi sisällyttää ainakin päällekkäinen yhteenveto.
#2
+5
Alan
2010-07-18 10:58:44 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Ensimmäinen asia on ostaa käytettyjä arvostetuilta myyjiltä. Monissa osto- ja myyntifoorumeissa on palautejärjestelmä, jonka avulla voit tehdä tietoisen päätöksen.

Seuraava askel on tehdä kotitehtäväsi. Käytetty linssi pitää arvonsa, ellei sitä ole kohdeltu huonosti tai vanhentunut (joissakin tapauksissa tämä voi lisätä arvoa). Jos linssi on kaukana B&S-foorumeista tai ebay-hinnoista, se on joko varastettu tai ongelmallinen.

Sieni on valtava ei-ei, ja mieluummin linssini tulevat savuttomista kodeista (vaikea tarkistaa).

Pöly elementin sisällä on kunnossa, mutta etuelementin naarmut (vaikka ne eivät todennäköisesti aiheuta valopolkuongelmia) ovat merkki väärin kohdellusta linssistä, ja kävelin heti pois ostamatta, ellei sitä myydä huomattavalla alennuksella.

Tarkista, että tarkennusrenkaat liikkuvat tasaisesti. Ei pitäisi olla mitään jauhamista tai hiomista. Push-pull-zoomauksissa ja ei-vakiopituisissa zoomauksissa saattaa olla jonkin verran piippujen virumista, mutta jos se liukuu liian nopeasti ilman voimaa, harkitsisin, ettet osta.

Pienet kohdistusongelmat voidaan korjata matkalle Canon Service ja jopa palvelumaksun myötä saatat jäädä edullisempaan tarjoukseen kuin olisit ostanut 9+ -objektiivin.

Varmista, että linssinsuojukset sopivat edelleen tiukasti ja että kiinnitysrengas on puhdas. Jos pystyt kiinnittämään objektiivin ja varmistamaan, että automaattitarkennusyhteys toimii (samoin kuin kokeilemalla tarkennusta).

Kuten totesin, hyvämaineiselta jälleenmyyjältä ostaminen tarkoittaa, että sinulla on hyvät mahdollisuudet, jos jotain ei ole mieltymyksesi.

Voit haistaa linssin, koska tupakansavu jättää pistävän jäännöksen, jonka voit kerätä helposti, jos pidät nenääsi siihen. +1 sienellä. Voit tarkistaa osoittamalla objektiivin taivaan taivaalle, joka kurkistaa siihen takaa hyvin läheltä.
@DaveVandenEynde Jos et ole tupakoitsija, voit haistaa sen. Tupakoitsijat eivät haise haisua, koska heidän hajuhermopäätteensä ovat tottuneet siihen.
#3
+4
matt burns
2010-07-16 14:19:31 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Henkilökohtaisesti yritän vain ottaa valokuvia mukavasta sileästä pinnasta (esimerkiksi valkoinen paperi) mahdollisimman pienellä aukolla. Kuten anturipöly, naarmut eivät tule näkyviin suuremmissa aukoissa (pienet f-luvut).

Kaikki riippuu tietysti siitä, onko objektiivia mahdollista käyttää.

Se kattaa kuitenkin vain naarmut. Käytetyllä objektiivilla voi olla muita virheitä tarkennuksen suhteen, esimerkiksi jos se on pudonnut.

#4
+2
Dave Van den Eynde
2010-07-16 14:22:37 UTC
view on stackexchange narkive permalink

Käytetyt linssit menettävät arvonsa nopeasti, jos niissä on naarmuja tynnyrissä, mutta erityisesti etu- tai takalinssin pinnalla. Nämä naarmut eivät välttämättä näy kuvissa, mutta se on käytettyjen varusteiden ostamisen ja myymisen psykologia.

Käytän enemmän huomiota muihin ominaisuuksiin. Tarkista, toimiiko automaattitarkennus oikein, jos objektiivi ei heiluta liikaa kiinnittäessäsi sitä ja jos zoomausrengas tai tarkennusrengas kääntyvät tasaisesti.

Olen eri mieltä, kosmeettiset naarmut tekevät harvoin mitään linssin arvoiseksi.


Tämä Q & A käännettiin automaattisesti englanniksi.Alkuperäinen sisältö on saatavilla stackexchange-palvelussa, jota kiitämme cc by-sa 2.0-lisenssistä, jolla sitä jaetaan.
Loading...